Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tradition med poppiga inslag

/

Åter igen var det dags för Galtströmsdagarna, en gemytlig tradition som för en tillbaka till en annan tid.

Annons

Galtströmsdagarna har blivit en tradition för många och arrangemanget lockar både gamla och unga till den lilla idylliska byn.

I år var det stora dragplåstret popgruppen Timoteij, som underhöll publiken med glad energi och poppig sång. Hela gräsmattan framför herrgården var överfylld med folk som klappade händerna och sjöng med i de trallvänliga låtarna. Medarrangören Hans Eriksson var mycket positiv till bokningen.

– Det känns väldigt roligt att tjejerna har kommit hit, särskilt nu när de är aktuella med lite nya låtsläpp och har synts på tv ett flertal gånger den senaste tiden, säger Hans.

Thea Skjevik var ett av fansen till popgruppen och hon var tillräckligt snabb för att komma först i kön till autografsigneringen.

– Jag har sett dem två gånger tidigare och jag tycker de sjunger bra så därför ville jag ha en autograf, säger Thea.

Förutom att lyssna på skön musik så kunde man göra som tjejerna i Timoteij och köpa segkakor i bagarstugan eller så kunde man annat mätta magen i restaurangen, ta en tur på en ponny eller gå på guidade turer runt bruket.

Det fanns också möjlighet att dra upp en regnbåge i Kyrkdammen eller inhandla goda delikatesser vid marknadsstånden. Kompisarna Gabriel Dahlström och Axel Broman sålde bland annat saft och sylt och är erfarna knallar trots sin ringa ålder på tretton år.

– Vi brukar sälja här varje år och har nog gjort det sedan vi var runt sju år. Försäljningen i år har gått bra, apelsinsaften är särskilt populär, säger Gabriel och Axel.

Det var 28 året i rad som Galtströmsdagarna arrangerades och trots bristen på sol räknade arrangörerna med en besökssiffra på runt 7 500 personer.

– Vårt mål är att skapa någonting positivt kring Galtström. Det här är en väldigt speciell plats, ett av Sundsvalls största utflyktsmål, och att vårda och utveckla Galtström ger oss en personlig kick. Vi vill sätta Galtström på kartan helt enkelt, säger Hans Eriksson.

Mer läsning

Annons