Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric ordnar KTH:s första studieresa till Sundsvall

/

Ett 50-tal studenter från KTH arkitekturskolan i Stockholm gör ett studiebesök i Sundsvall sista helgen i maj. Resan ordnas helt av KTH-studenten Eric Norin som är en stor lokalpatriot för sin hemstad Sundsvall.

Annons

20-årige Eric Norin är stolt över sina rötter. Han en stor lokalpatriot som gärna framhåller Sundsvall och Medelpad i olika sammanhang.

– Jag pratar så mycket om min hemstad så att jag har fått "Sundsvall" som smeknamn här på skolan. Det tycker jag är trevligt samtidigt som det är ett kvitto på mitt intresse för att lyfta fram staden, förklarar Eric Norin.

Skolan som Eric talar om är KTH, Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Där ingår arkitekturskolan där Eric Norin studerar. Utbildningen är 5-årig.

Eric som växte upp i Bydalen blev tidigt intresserad av Sundsvalls historia och i synnerhet stadens byggnadshistoria. Efter naturprogrammet vid Skvaderns gymnasieskola så sökte sig Eric till KTH arkitekturskolan.

– Det är en bra och bred utbildning där man kan bli mycket mer än arkitekt. Det passar mig som vill ha flera ben att stå på, tycker Eric Norin.

När Eric insåg att KTH arkitekturskolan inte skulle ordna skolresor i samma utsträckning som tidigare så fick han en idé. Han bestämde sig för att arrangera en studieresa till Sundsvall.

– Jag har länge velat göra något för min kära hemstad och det här är min chans att få visa mina studiekamrater vilka kvaliteter och framtidsmöjligheter som finns i Sundsvall, säger Eric Norin.

Sedan drygt ett år tillbaka har Eric jobbat med att jaga sponsorer och stöd från det regionala näringslivet.

Resultat blir en studieresa för ett 50-tal studenter. Besöket sker den 29-31 maj och innehåller ett digert program med föreläsningar och studiesök. Besöket kommer att visa upp stenstaden som en arkitektonisk pärla och även blicka framåt för att visa Medelpads möjligheter som arbetsmarknad för arkitekter och byggintresserade.

– Jag hoppas att det blir lyckat och i så fall kan jag tänka mig att ordna fler studieresor för studenter till Sundsvall och Medelpad. Det finns hur mycket som helst av intressant kulturhistoria och framtidsmöjligheter att visa upp, säger Eric Norin entusiastiskt.

Extra: Läs även - de vackra husens historia.

Mer läsning

Annons