Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bra extrajobb

Vi börjar bli många nu. Alla som spelar poker på nätet. Jag själv ser det som en sport och extrajobb där talang, träning och gediget arbete betalar sig och gör livet lättare att leva.

Annons
De flesta människor behöver adrenalinkickar lite då och då för att känna sig riktigt levande. Vissa hoppar bungy jump, klättrar i berg eller beger sig nedför farliga forsar med sina kanoter. För mig har alltid spel varit den där extra kryddan som berikar vardagen.
Spel för mig är lika med skicklighetsspel. Travet har varit och är fortfarande min största passion. På klar andra plats återfinns sedan ett par år tillbaka nätpoker.
Jag har alltid gillat kortspel och dessutom haft lätt för mattematik. Just ett mattematiskt sinnelag är om inte ett måste så åtminstone en klar fördel i poker.
Jag spelade bort en tusenlapp ganska snabbt som nybörjare för ett par år sedan. Satte in nya pengar på mitt Expektkonto och började spela på en mycket låg insatsnivå.
Vidare beställde jag ett flertal pokerböcker på engelska och läste det mesta jag kom över på nätet om i första hand Texas Holdem. Sedan dess har jag spelat kontinuerligt med allt större framgångar.
Träning ger resultat och först efter två år känns det som att jag nått en nivå där jag känner mig säker på att jag verkligen är en vinnare vid nätpokerborden.
Det här är ingen sysselsättning där man kan räkna med klipp eller snabba pengar. Nej, för mig handlar det mest om att nöta in pengarna på något som jag tycker är väldigt roligt och spännande.
Själv spelar jag enbart turneringar i Texas Holdem samt cashgames i Omaha. En kombination som känns rätt för mig och där jag får ut mest ekonomiskt. Men jag blir inte miljonär på det här, långt därifrån. Jag är nöjd om det droppar in 6000-7000 kronor i snitt per månad.
Några råd? Spela med pengar som du har råd att förlora. Plugga på rejält och börja med låga insatser. Håll dig nykter och lär dig att kunna ta en förlust. Isolera inte dig själv för mycket, utan fortsätt att göra allt du sysslat med tidigare.
Det viktigaste av allt handlar om tålamod. Har du inte tålamod ska du inte hålla på med nätpoker.
Shuffle up and deal!

Mer läsning

Annons