Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bygge med utsikt

/
  • Höghusets läge, men utsikt över stan och Sundsvallsbron är det som ska locka hyresgäster.
  • Snickarna Andreas Modin och Lars-Åke Henriksson hänger på en av balkongerna som ska glasas in.
  • 37 lägenheter ska vara klara för inflyttning i april.

Arbetet med höghuset på Skönsmon börjar gå mot sitt slutskede. Nästa vecka läggs lägenheterna ut för intresseanmälan och i april är det klart för inflyttning.
– Utsikten från huset är fantastisk, säger Torbjörn Sjödin, fastighetsutvecklare på Mitthem.

Annons

Det första spadtaget togs i december ifjol. Nio månader och åtta våningar senare är stommen av höghuset klart och det invändiga arbetet har påbörjats.

När byggnaden står klar finns 37 lägenheter fördelat på 20 tvårummare, sju ettor och tio trerummare.

– Det här är världens centrum för Skönsmonborna. Många intresserade har bott här sedan 70-talet och känner att det har blivit tungt att sköta ett eget hus. För dem är området där man känner varenda jycke viktigt och det gör det här huset attraktivt.

Hyresnivån ligger på strax under 5 000 kronor för den billigaste enrummaren. Hyran stiger sedan för varje våningsplan.

Den dyraste ettan kostar 5670 kronor exklusive el och vatten. Är det rimligt?

– Hyresnivån beror på kostnadsutveckling. Om man tittar på Umeå har det byggts kontinuerligt under flera år och folk där vet att priserna stiger. I Sundsvall har bostadsbyggandet stått stilla, vilket gör att folk kan uppleva de nya hyresnivåerna som höga, säger Torbjörn Sjödin.

Lägenheterna kommer att läggas ut på Mitthems webbsida under nästa vecka och finns tillgängliga för intresseanmälan ungefär två veckor. Men man behöver inte känna sig stressad att vara snabb på knapparna, det handlar inte om att vara först utan hur länge man har varit registrerad, sökt boende och bott i Mitthems fastigheter.

– Vi förutspår ett stort intresse. Det är bostadsbrist och husets läge är bra, med goda förbindelser till stan. Och utsikten slår det mesta, säger Torbjörn Sjödin.

Mer läsning