Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lyft för läsarna på öppet hus

/
  • Världens just nu starkaste man Fredrik Svensson gör ett lyft. Ruth Trapp låter sig gärna lyftas. Dagbladets sportchef Oskar Lund beskådar i bakgrunden.
  • Sonia Ahlinder och Anja Rudström fick hjälp att ladda ner tidningsappar.
  • Tord Lundgren timråredaktör på Dagbladet var en av guiderna som visade runt på redaktionerna
  • Fredrik Svensson, världens - just nu - starkaste man intervjuas av Dagbladets sportchef Oskar Lund.
  • Disa Svedberg passade på att spela in en videohälsning till Alla Hjärtans Dag
  • Adrian Videla underhöll med diverse korttrick.

Videohälsningar, löpsedlar och lyft. Dagbladet och Sundsvalls Tidnings öppet hus-dag lockade många besökare på lördagen.

Annons

På lördagen hölls dörrarna öppna på Mediehuset då Dagbladet och Sundsvalls Tidning bjöd in läsarna. Här fick de möjlighet att prata mediafrågor med redaktörer för respektive tidning. Många tog också chansen att skicka en videohälsning till Alla Hjärtans Dag. En av dem var Ingrid Nilsson från Stöde.

– Jag hälsade till min dotter Olivia som bor i Dublin på Irland, säger hon.

Förutom att läsarna hade möjlighet att träffa oss som jobbar med tidningen så kunde de även vara med på tävlingar och rundvandringarna på redaktionerna. Tord Lundgren, timråredaktör på Dagbladet och anställd sedan 1986 var en av guiderna.

– Det är intressant att få träffa så många av sina läsare, säger han.

Magikern Adrian Videla underhöll och världens starkaste Fredrik Svensson var på plats för att lyfta eller bryta arm med de som vågare.

– Det var härligt att bli lyft av världsmästaren. Om jag hade vetat att det var Pelle Svenssons son så skulle jag ha dragit ett skämt, skrattar Ruth Trapp efter lyftet.

Förra årets öppet hus drog cirka 1000 besökare och lika många ser det ut att ha varit på årets upplaga.

– Vi vill jättegärna hjälpa till att aktivera läsarnas digitala konton så att de kan ta del av mycket mer på våra siter och e-tidningar, säger Camilla Dückhow, marknadskoordinator, en av arrangörerna.

De två väninnorna Sonia Ahlinder och Anja Rudström fick hjälp med att ladda ner en app på sina läsplattor så att de kan läsa tidningen var de vill.

– Jag åker ofta till Finland och Stockholm där mina barn bor och då tycker jag att det är så bra att ha tidningen med sig, säger Anja Rudström.

Mer läsning