Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett slut - men också början på något nytt

/

Annons

I över 100 år har vi sida vid sida bevakat, granskat och underhållit dig som dagstidningsläsare i Sundsvallsregionen. Sida vid sida har vi som jobbar på Dagbladet och Sundsvalls Tidning genom artiklar och bilder bidragit till den allmänna debatten, kunskapen och i slutänden också demokratin i Medelpads tre kommuner. Vi har utmanat och sporrat varandra i det dagliga nyhetsarbetet för att vara så vassa och bra som möjligt – för läsarnas skull.

De senaste åren har vårt arbete förändrats radikalt. I stället för bara block och penna har journalisterna nu också med sig filmkameror och mikrofoner ut ”på fältet”. Vi berättar om händelser live, när de sker, i stället för att bara omskriva dem dagen efter i papperstidningen. Vi gör hela tv-program om sport, mat och politik utöver det traditionella berättandet. Och det gör vi för att ni – våra läsare, tittare, lyssnare – vill det. Ni rent av förutsätter det – med all rätt.

Det här ställer nya krav på vårt sätt att jobba. Det kräver att vi lär oss nya verktyg, nya kanaler – men också att vi tänker om och vågar utmana gamla strukturer. Förändringarna innebär bland annat att vi på Dagbladet och Sundsvalls Tidning har hittat fler sätt att samarbeta de senaste åren – vi gör delar av sporten tillsammans, vi samarbetar kring familjeartiklarna och har byggt satsningar som #sundsvalltycker tillsammans.

Delar av samarbetena har vi genomfört av kostnadsskäl – andra har vi gjort för att erbjuda en bredare och modernare lokaljournalistik.

Nu fördjupar vi vårt samarbete ytterligare. Från och med den 1 mars slås de två tidningarna samman till en enda stark och lokal nyhetsförmedlare. Det innebär att utgivningen av Dagbladet upphör från och med samma datum – och att Sundsvalls Tidning blir regionens dagstidning.

Det är ett känslosamt besked. Det är slutet på en epok – men samtidigt början på något nytt. Dagbladets själ och hjärta går nu in i systertidningen ST och gör den bättre. Den socialdemokratiska opinionsjournalistiken bereds daglig plats i Sundsvalls Tidning, samtidigt som den riktigt nära journalistiken, som varit Dagbladets signum, utvecklas. Du kommer också att återfinna flera av Dagbladets vassa pennor i tidningen. Vi tror och hoppas helt enkelt att du kommer att känna igen dig även i nya ST.

Den närmaste veckan kommer vi att dela ut både Dagbladet och ST till dig för att du ska ha möjlighet att lära känna din nya tidning. Den kommer också hem till dig också på söndagar – i morgon får du alltså en ny bekantskap som frukostsällskap.

Två dagstidningar har varit en självklarhet och en fördel för Sundsvallsregionen i många år. Nu samlar vi våra krafter under en titel och arbetar vidare för en stark och lokal journalistik – tillsammans.

Mer läsning

Annons