Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett succéår för Gatufesten

/

Årets Gatufest har gått med vinst och Sundsvall Event vill vara med även i fortsättningen. Resultatet är bättre än för år 2003 som var ett kanonår.

Annons
Vi har gått runt ekonomiskt och förhoppningsvis blir det lite pengar över. Men hur mycket det rör sig om är för tidigt att säga, säger Roger Malmgren, vd, Sundsvall Event.
Arrangörerna talar om sammanlagt 165 000 besökare om man lägger ihop hela veckan och räknar in evenemang dagtid som till exempel Sommartoppen.
Än så länge har vi bara preliminära siffror. På onsdagen då det var gratis hade vi uppskattningsvis 15 000 besökare, torsdag och fredag hade vi också 15 000 besökare per kväll och lördag strax under 20 000, säger Roger Malmgren.
Hans spontana uppfattning om arrangemanget är positivt.
Det känns otroligt och överväldigande, vi är väldigt nöjda. Vi har fått mycket beröm för artisterna. Ljudnivåer, ordning och säkerhet har fungerat bra. Det var tufft under Magnus Ugglas konsert men det är ett problem vid konserter i hela världen och det handlar mycket om att föräldrar måste ta sitt ansvar. Detsamma gäller ungdomsfyllor bland 16- och 17-åringar, säger Roger Malmgren.
Vid utvärderingen av årets fest försöker arrangörerna hitta saker som kan förbättras till kommande år.
Det är 1000 saker som kan bli bättre. En storbildsskärm till norra scenen ska hjälpa till att lätta på trycket i publiken. Vi ska också försöka få bort köerna som bildas vid ingångarna genom att sätta upp biljettkurer nästa år. Städningen efter onsdag kväll var inte alls bra, egentligen skulle kommunen ha skött det eftersom det inte var inträde på onsdag kväll.
Men på torsdag morgon såg det så illa ut att festarrangörerna hyrde in en sopmaskin och ringde efter folk som kunde komma och hjälpa till med städningen.
I stort sett har det ändå gått över all förväntan och det var enormt roligt, säger Roger Malmgren.
Och det har redan börjat skissats på planerna inför 20-årsjubiléet 2007. En fest är över, två nya står i startgroparna.

Mer läsning

Annons