Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-hjälp för mer snö i Sundsvall

/
  • Nya snökanoner ska locka turister och träningssugna skidlöpare till Sundsvalls skidterräng.

Sundsvalls kommun har fått drygt tre miljoner kronor från EU:s strukturfonder. Hur tokigt det än kan verka ett snörikt år som detta har Sundsvalls kommun beviljats pengar för att kunna göra mer snö.

Annons
Pengarna ska användas till nya snökanoner och rörledningar så att vattnet från Sidsjön kan användas. Nu kommer vattnet delvis från dricksvattensystemet. Den nya anläggningen ska förse Sidsjöbacken samt slalombacken och längdskidstadion på Södra berget. Dessutom kommer en större parkeringsplats att anläggas vid skidstadion.
I motiveringen för att pengarna beviljades framhölls att projektet är en vidareutveckling av befintliga anläggningar som kommer att förlänga skidsäsongen och att regionen därför blir attraktivare för besökare.
Sundsvalls kommun har i sin projektbeskrivning skrivit att Sundsvall på senare år haft osäker tillgång på snö och därför haft små möjligheter att anordna stora skidarrangemang som kommunen tidigare har gjort.
Förutom EU pengarna satsar Sundsvalls kommun drygt 1,5 miljoner kronor, länsstyrelsen lika mycket och Sundsvalls skidklubbar 1,3 miljoner kronor, inklusive eget arbete.
Vi håller nu på att jobba fram ett underlag för entreprenörerna så att de kan lämna anbud, säger Clarence Jonsson, chef för byggsektionen på fastighetskontoret.
Om sex åtta veckor räknar han med att arbetet med den nya snöanläggningen ska komma i gång och han hoppas att allt är klart i mitten av oktober.

Mer läsning

Annons