Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eurenius: "Någon sa att den såg ut som en tvålkopp"

/
  • Pernilla Eurenius, regional strateg för Folkets Hus och Parkers riksorganisation. Jobbar ideellt med flera olika projekt, 47 år.
  • Pernilla Eurenius fick ett lyckorus första gången hon provkörde sin Fiat 500 C.
  • En enkel knapptryckning trollar bort taket.
  • Pernilla Eurenius älskar sin bil och hon poppar så hög musik att hon ibland glömmer bort att växla.
  • Pernilla Eurenius älskar sin bil och hon poppar så hög musik att hon ibland glömmer bort att växla.

Pernilla Eurenius har många järn i elden och ett långt CV. Politiken har hon lämnat bakom sig men det ideella arbetet med olika projekt fortsätter hon med så länge det tillför energi.
Motorintresset är inte stort men hon älskar att köra och poppa musik – så högt att hon nästan glömmer bort att växla.

Annons

Vad har du för bil? Kallar du den något speciellt?

Det är en Fiat 500 C som jag kallar för "Lilla blå" – just för att den är liten och blå.

Varför har du den här bilen?

– Det var ett rent impulsköp. Jag har åkt en del motorcykel när jag var yngre och tänkt att jag skulle ta kort, men jag har blivit lite räddare med åldern. Jag gillar att heja och vinka till folk när jag kör och det kan ju bli lite vanskligt på en motorcykel. När jag provkörde den här bilen fick jag känsla, jag cabbade ner och det var sommar och blev som ett lyckorus. Det var första gången jag köpte en ny bil men det var jag värd. Jag har aldrig ångrat mig, den är lagom, liten och kostade lagom mycket. Cabben var avgörande

Hur länge har du haft bilen?

– Sedan 2011 då jag köpte den helt ny.

Vilka kommentarer brukar du få höra om din bil?

– Den väcker uppmärksamhet och många tycker att den är gullig. En del stora karlar tycker att den är liten och att det nästan är lite genant att sätta sig i den men de brukar ändra sig när de väl sitter i den. Någon sa att den såg ut som en tvålkopp.

Hur använder du bilen?

– Jag använder den året runt men när jag ska åka långt, vilket jag ibland gör i jobbet, så vill jag inte ta den. Den känns inte säker att köra långa sträckor i mörkret på vintern.

Hur många bilar har du ägt?

– Ett tiotal skulle jag tro.

Är du bilintresserad?

– Jag tycker att det är roligt att köra bil, men jag vet ingenting om motorer. Men den här bilen är bäst, den har ju en liten motor och ibland känns det som en "Flintabil" när man gasar men den tar mig från a till b.

Vilken blir din nästa bil?

– Det vet jag inte men jag har sett på de nyare modellerna av Fiat 500. Jag är så fäst vid den här så det är inget jag tänker på. Byter jag så blir det kanske något helt annat.

Hur viktigt är ljudet?

– Musikljudet är det viktigaste. Jag poppar så högt att jag inte ens hör när jag ska växla ibland. Jag och min son sjunger så högt i bilen att jag ibland tittar på varvmätaren och inser att jag har kört på trean i flera kilometer.

Mer läsning

Annons