Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europavägen dras via Tunadal

/

Nu prepareras Johannedalsvägen för att klara trafiken från den kommande avstängningen av E 4.
Trafikljus temporärt att sättas upp vid korsningen till Korstaverken.
Men det kommer även öppnas en påfartsramp till E 4 för södergående trafik från Klökanvägen.

Annons
Det är bron över Klökanvägen i Birsta som ska på plats. Det innebär att E 4 måste stängas av mellan Bydalen i söder och Birsta i norr. I stället för att färdas på E 4 får Johannedalsvägen och Ljustavägen fungera som alternativ till Europavägen. På vissa ställen kan det då vara risk för att trafikproblem uppstår.
En av de platser som Vägverket, med hjälp av Fastighetskontoret på Sundsvalls kommun, gör insatser på är in- och utfarten till Korstaverken från Johannedalsvägen.
Där kommer temporära trafikljus sättas upp under avstängningen för att underlätta passagen, säger Annette Berggren på Fastighetskontoret.
Den norrgående trafiken kommer efter det att passera under viadukten vid Alnöbron och fortsätta Ljustavägen förbi Ljustadalen. För att sedan via en vänstersväng ta sig upp på E 4 igen vid Birsta.
Det betyder att den norrgående europavägstrafiken får korsa den väg som den södergående färdas på. Vilket skulle kunna ställa till problem, speciellt då för den norrgående trafiken.
Vid Klökanvägen kommer dock en provisorisk påfartsramp att vara i funktion under hela avstängningen.
Vi kommer att öppna den för att avlasta trafiken från Timmervägen i Birstaområdet, säger Einar Jacobsson, projektledare för Sundsvalls kommuns del i Birstaprojektet.
Avstängningen börjar natten till den 15 augusti och beräknas pågå i cirka 14 dagar.

Mer läsning

Annons