Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exekutiv auktion urartade

/
  • Michèle Lindström reagerade starkt på Curt Aspelins beteende.

När den exekutiva auktionen skulle inledas i Michèle Lindströms fastighet trängde sig Curt Aspelin som länge företrätt Bengt Lindströms två barn in i huset.
– Han till och med fotade mig, säger Michèle Lindström.

Annons

Det var på onsdagsmorgonen som tumultet uppstod. Bara en timme innan det skulle vara förhandling i tingsrätten, där barnens advokat begärt edgångssammanträde om Michèle Lindström hade en förteckning upprättad 2004 i sin ägo.

Vid den exekutiva auktionen stoppades Curt Aspelin först i dörren. Men han hävdade att han företrädde en spekulant på fastigheten. Curt Aspelin gick runt och hittade två låsta förråd som han krävde skulle låsas upp.

– Men kvinnan från kronofogden nekade för att där fanns Michèle Lindströms privata tillhörigheter. Men jag begärde att de ändå skulle öppnas för jag vet att det fanns tavlor där.

Hade du sett det genom något fönster?

– Nej men jag vet det, säger Curt Aspelin.

När kronofogden fortsatte att neka honom tillträde försökte han övertyga barnens advokat Patrik Adersteg och boutredningsmannen Bengt Sörlin att agera för att få en husrannsakan på platsen. Något som han inte lyckades med.

Fastigheten inköptes av paret Lindström i början på 2000-talet efter att det hade varit inbrott i fastigheten på Essvik och de tyckte att det var obehagligt att bo kvar. Michèle Lindström har sedan bott kvar efter makens död.

På grund av sjukdom och alla tvister kring arvet efter Bengt Lindström har hennes ekonomi försvagats. Sista året har hon inte haft värme i huset och i fjol höst tog kronofogden hennes bil.

Michèle Lindström kommer nu att flytta tillbaka till Frankrike.

Läs också: Rekordlåga priser på Lindströms konst.

Mer läsning

Annons