Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expo Y i siktet

Nästa vår återuppstår Expo Y i Njurunda.
I alla fall om Njurundaföretagarna och Njurunda sportklubb får som de vill.
En planeringsgrupp ska tillsättas för att utreda förutsättningarna för mässan.

Annons
När Njurundaföretagarna nu vill väcka liv i Expo Y så är det ingen tillfällighet att de vänder sig till Njurunda SK för att få hjälp med planeringarna.
Expo Y var en blandning av Selångers marknad och Noliamässan som hölls från 1980 till 1983 i Njurunda och då var det vi som höll i den, berättar Tomas Åberg, ordförande i Njurunda SK.
Förra veckan hade Njurundaföretagarna ett möte tillsammans med representanter från sportklubben på Dingersjö värdshus för att diskutera mässans framtid.
Till att börja med blir det våra föreningar som jobbar med idén. Vi kommer att titta på olika intressenter, bland annat för ekonomiskt stöd, men det är för tidigt än, säger Tomas Åberg.
Det bestämdes att en projektgrupp ska bildas för att utreda vilka förutsättningar det finns för att återuppta mässan.
Utredningen ska ske ganska snabbt. Förhoppningsvis kan vi ha ett nytt möte om ett par veckor. Vi siktar på att komma igång så tidigt som till nästa vår, säger Berndt Norell.
På onsdag har vi styrelsemöte och då ska jag ta upp frågan. Med största sannolikhet kommer det bildas en projektgrupp då. Vi har sagt att ska det bli en mässa ska det bli på våren, säger Tomas Åberg.

Mer läsning

Annons