Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta: Tidigare bränder i flerfamiljshus

Gårdagens brand i Skönsberg var omfattande. Det är inte särskilt ofta så många personer drabbas vid bränder - men det händer då och då. Här följer en tillbakablick på andra större bränder i Sundsvall med omnejd under de senaste åren.

Annons
September 2005 - Rökdykare fick rädda ett flertal personer som tagit sig ut på sina balkonger efter att en soffa tagit eld i en källare i Nacksta. Elden släcktes snabbt. En kvinna med astmabesvär fördes till sjukhus.
Januari 2004 - Två familjer evakuerades från sina lägenheter vid en brand på Nynäshamnsvägen i Granloholm. Ingen kom till skada.
Maj 2003 - Flera personer evakueras vid en brand på Kalmarvägen i Granloholm. Det var en mindre brand men stor rökutveckling. Ingen skadades.
Februari 2003 - Ett hus på Ortviksvägen i Skönsberg totalförstördes efter tre anlagda bränder under samma kväll. En 53-åring omkom.
Januari 2003 - Ett hus på Skönsbergsvägen började brinna då en glömd spisplatta orsakade brand. Flera lägenheter evakuerades men inga personer kom till skada.
Januari 2003 - Ett tre våningshus i Ånge evakuerades på grund av eldsvåda. En lägenhet blev totalt utbränd och två lägenheter rökskadades. Ingen person kom til skada.
December 2002 - Ett flerfamiljshus på Södermalm totalförstördes vid en brand. Ingen person skadades.
Augusti 2002 - Två yngre män rökskadas vid en lägenhetsbrand i Skönsberg. De gjorde dessförinnan allt de kunde för att larma och begränsa elden.
November 2001 - Ett hus på Klippgatan i Korsta övertänds och 100 personer blev bostadslösa. Ingen skadades allvarligt.

Mer läsning

Annons