Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAKTA / Vägarbeten i Birsta 2005

Annons
FAKTA / Så berörs du av vägarbetena i Birsta 2005.
* Klökanvägen-E4 etapp 1. Klökanvägen från Norra vägen till Gesällvägen är avstängd till och med 29 maj då vägen sänks för att skapa fri höjd för lastbilar under E4. Även sprängningsarbete för den nya påfarten till E4 kommer att pågå under den här perioden. E4-trafiken berörs inte.
* E4-Klökanvägen etapp 2. E4 och Klökanvägen stängs av två veckor preliminärt från och med 15 augusti. En ny tunnel lanseras in. Klökanvägen asfalteras och får ny gång - och cykelbana. E4-trafiken ledas om via Johannedalsvägen och Ljustavägen.
* Gesällvägen rustas upp och får två nya cirkulationsplatser i korset Gesällvägen-Klökanvägen samt Gesällvägen-Förmansvägen. Arbetet startar för fullt i juni. Inga avstängningar men trafikstörningar är att vänta under sommaren.
* Norra vägen-E4 får en cirkulationsplats i korset Norra vägen-Klökanvägen-Antennvägen där den nya avfarten från E4 kommer att ansluta. Arbetet startar för fullt i juni och pågår till och med november. Vägen kommer att vara körbar under hela perioden men trafikstörningar är att vänta.
* Klökanvägen-Förmansvägen binds samman med en ny väg för att leda bort tung trafik från centrala Birsta. Arbetet ska vara klart i slutet av maj. Inga trafikstörningar.

Mer läsning

Annons