Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag i solsken på Norra

/
  • Sofie och Woraphong Phonggo med 1,5 åriga dottern Freja hade picknick och lyssnade på talangjakten.
  • Livia Buranasin kom för att det var ponnyridning, här är hon ute på dagens tredje ridtur.

Efter många gråkalla majdagar kom äntligen solen fram och förhöjde trivseln på familjedagen som ST arrangerade på Norra berget. Ett återupplivat evenemang och samtidigt en del i tidningens 175-årsjubileum

Annons

Det var en jämn kamp och många som ställde upp i Talangjakten som Susanne Bertlin höll i. Först fick de unga artisterna bara sjunga en kort version. Men i finalen blev det hela låtar.

– Albin Jutbo vann, han var orädd och körde på. Avgörande var hans häftiga scenspråk i finalen. Det blev en scenshow, säger jurymedlemmen Jerker Ullerstam.

De små artisterna lockade stor publik, stolarna räckte inte till. Ännu större tillströmning blev det senare när Kjell Lönnå intog scenen med kammarkören.

Familjen Phonngo hade slagit sig ner i gröngräset med sin picknick.

– Vi visste inte att det var familjedag, vi skulle titta på djuren. 1,5-åriga Freja tog till sig lammen och nu lyssnar vi på musiken, hon tycker om musik också, sa Sofie Phonngo.

Det fanns ett brett utbud av mat av olika sorter, från lokalt producerade delikatesser i torgstånd och en speciell ST-rätt på Grankotten till varmkorv med bröd.

Men alla var inte intresserade av matens eller scenens begivenheter. Treåriga Livia Buranasin kom för att det var ponnyridning.

– Vi går alltid när det är ponnyridning, berättade hennes mamma som är van att tålmodigt vänta.

Intresset väcktes för två år sedan och när det ges möjlighet räcker det inte med en ridtur. Åtminstone fyra blev det på lördagen.

– Jag gillar hästar och ponnyar. Jag skulle vilja ha en egen. En mörkbrun, sa Livia.

Medelpads fornminnesförening hade guidade visningar av museet och Skvadern. Frågeslingan som var både för stora och små gjorde att folk samlades i små grupper lite här och där och såg grubblande ut.

Mellan 1 200 och 1 500 personer besökte det gemytliga evenemanget. Detta trots att konkurrensen var hård för det pågick många andra evenemang i Sundsvall under dagen.

Mer läsning

Annons