Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag med världens starkaste tjej

/
  • Kö blev det när Pippi skulle ge barnen autografer. Många hade också en eller annan fråga till den superstarka flickan.
  • Elvis från Moves per minute visade unga förmågor trixiga danssteg.
  • Besökarna var många i Folkets park i Sundsvall i går. Solsken och gratis inträde är ett bra koncept för den som vill att stor publik.
  • Malin och Mariell sjöng karaoke tillsammans med Sandra Dahlberg. Låten de valde var Martin Stenmarks Las Vegas.
  • My Blomqvist som Pippi Långstrump underhöll med en musikal.
  • Den som kände sig lite utmattad av festivelen kunde ta en tupplur i gräset.
  • Pippis musikal innehöll mycket roligt men även en del spänning och allvar.

Årets Brisfestival i Sundsvall bjöd på underhållning och chanser för barn att själv få stå på scen. Pippi, Jimmy Jansson och Tobbe Trollkarl var några av artisterna som lät barnen komma nära för att få autografer och ställa frågor.

Annons
På Bris familjefestival är allt gratis och barnen står i centrum. I går fanns Pippi Långstrum i Folkets park i Sundsvall. Världens starkaste flicka som i år fyller 60 år underhöll barn och vuxna med en liten musikal på scenen, därefter delade hon ut autografer till besökarna som då också fick möjlighet att prata lite med den välkända figuren. Pippi hade också en diskussion med Kristin Kaspersen om vad Bris egentligen gör och Pippi fick veta att det är gratis att alltid är gratis att ringa till Bris.
Men det var inte bara Pippi som stod på scen i går, alla barn som ville kunde vara med och sjunga karaoke med Sandra Dahlberg. På en annan scen fanns en danshörna där bland annat Elvis från dansgruppen Moves per minute instruerade barnen och lärde dem en massa steg och häftiga danstrix.
Det är roligt att vara med och dansa. Fast det är lite svårt också, säger 6-åriga Lina Persson från Sundsvall.
Att dansa var bra också att titta på Pippi var bra, tycker Amanda Berglöf, 8 år.
Dessutom kunde barnen få ansiktsmålningar eller titta på mystiska trolleritrix som framfördes av Tobbe Trollkarl. Jimmy Jansson som är känd från bland annat melodifestivalen fanns också på plats med sitt band för en show många av barnen längtat efter. Även han delade ut autografer när han träffade barnen efter showen.
Bris arrangerar familjefestivaler på fem orter i Sverige tillsammans med Amf pension.

Mer läsning

Annons