Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen får inte bo kvar i huset

/

Ytterligare ett hus ska rivas i samband med nya E4.
I våras fick Monica Sångberg beskedet att hon var tvungen att flytta innan september, men har inte hittat någon ny bostad.
– Mitt liv står still just nu, säger hon.

Annons

Huset har två hyresgäster, Monica Sångberg bor i ena delen av huset med sina två döttrar som är fyra år gamla, en man bor i andra delen.

I våras fick familjerna reda på att huset skulle rivas – i september.

– Jag vet ingenting om min framtid, inte barnens heller. Jag har ont i magen, det är en konstant oro eftersom att vi inte vet var vi ska ta vägen. Mitt liv står still just nu, säger Monica Sångberg.

Monica Sångberg flyttade till Nolby i oktober förra året. Hon har för närvarande inget jobb, men vågar heller inte söka nytt eftersom att hon kan behöva flytta långt bort. Barnen skulle egentligen ha gått tillbaka till sin förskola i Nolby men får nu stanna hemma tills flytten.

– Det känns elakt att lämna dem på förskolan i en månad och att de sedan ska behöva byta, säger Monica Sångberg.

Trafikverket har annonserat i flera tidningar att familjerna behöver en bostad. Nu kan Monica Sångberg och hennes barn behöva flytta till Härnösand.

– Det är inte så vanligt att vi gör så här. Det brukar lösa sig med boende ändå. Men vi är skyldiga att se till att de har någonstans att bo. Det ska inte behöva innebära någon kostnad för dem, säger Kent Johansson på Trafikverket.

Familjen vill bo kvar i huset, men Trafikverket bedömer det som omöjligt. Att huset blir inlöst så sent i byggprocessen beror på att det varit en del oklarheter kring vägdragningar.

Trafikverket har lovat familjen att skjuta på rivningsdatumet om de inte hittat en ny bostad i september.

– Men de kan ju inte skjuta på det hur länge som helst. De lär inte slänga ut mig på gatan, jag får lita på att de hjälper mig med en ny bostad, säger Monica Sångberg.

Mer läsning

Annons