Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse efter gripande vid mc-klubb

41-åringen som greps vid razzian mot en mc-klubb i Sundsvall döms till ett års fängelse.
Mannen har bland annat gjort sig skyldig till narkotikabrott och vapenbrott. Han har också hanterat sprängmedel.

Annons

Östersundsbon har en diger brottsbakgrund. Han dömdes senast i november i fjol för narkotikabrott, misshandel, stöld och rattfylleri. Att han nu har återfallit i liknande brottslighet gör att han döms till fängelse.

Det var i mars i år som polisen stoppade en bil utanför mc-klubbens lokaler. I fordonet påträffades narkotika, sprängmedel och ammunition. I klubblokalen påträffades även en revolver, mer ammunition och sprängmedel, samt diverse verktyg som används vid narkotikahantering.

Polisen gjorde även en husrannsakan hemma hos 41-åringens mor och där beslagstogs sprängdeg och en mindre mängd cannabisharts.

41-åringen har erkänt att han har hanterat sprängmedlet och han uppger att hans amfetaminmissbruk har tilltagit. Han har också erkänt att han vid gripandet hade varit ägare av pistolen sedan någon vecka tillbaka. Revolvern med tillhörande revolvertrumma och ammunition hävdade han skulle användas vid prickskytte.

Vid tillslaget greps också bilens 21-årige chaufför, en Östersundsbo, som döms till skyddstillsyn och samhällstjänst för narkotikabrott och för att ha hanterat sprängmedel.

Polisen hade under en tid haft mc-klubbens lokaler under uppsikt eftersom man misstänkte att delar av medlemmarna hade kopplingar till grov organiserad brottslighet.

Läs även: Två inför rätta efter explosivt fynd

Mer läsning

Annons