Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för bedrägeri mot sambo

Hans företag gick i konkurs. För att klara sina skulder tog den 57-årige mannen lån i sin sambos namn. Nu döms han till ett och ett halvt års fängelse.

Annons
Mannens företag gick i konkurs 1992. Efter det hade han stora skulder på omkring 800 000 kronor. För att klara detta tog han först svartlån och sedan lån i sambons namn utan att berätta för henne. Enligt åtalet lånade han 589 000 kronor utan att berätta för henne. Han har dessutom försökt låna ännu mer.
När sambon fick veta mad mannen höll på med genom en bankförfrågan vägrade hon att ställa upp på lånen i sitt namn och gjorde i stället en polisanmälan. Den 57-årige mannen blev då mycket arg och hotfull och knuffade vid ett tillfälle kvinnan.
Hon tog hjälp av sin före detta man som hjälpte henne att göra en ny polisanmälan av hoten.
Mannen har delvis erkänt bedrägerierna, samt även förfalskning av ett Statoilkort som tillhör kvinnan. Paret har numera separerat.
Tingsrätten tror på kvinnans uppgifter och dömer mannen till fängelse för grovt bedrägeri, bedrägeri, försök till grovt bedrägeri, förskingring, urkundsförfalskning och övergrepp i rättssak.

Mer läsning

Annons