Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sexbrott mot 12-åring

De fick kontakt på internet. Vid två tillfällen ska den nu 28-årige Sundsvallsbon ha utnyttjat den 12-åriga flickan sexuellt.
I går dömdes han till fyra månaders fängelse och 25 000 kronor i skadestånd.

Annons
Mannen och flickan ska ha haft tät kontakt på nätet. Första mötet ska ha skett i maj 2003. Då träffades paret i flickans hemkommun. De gick till en närbelägen skog och satte sig på en filt som Sundsvallsbon hade med sig. Därefter ska de ha haft sexuellt umgänge.
Det andra mötet inträffade några månader senare. Då träffade mannen flickan på busstationen i Sundsvall och de begav sig till hans lägenhet. Även där resulterade mötet enligt flickan i sexuella handlingar.
I de inledande polisförhören nekade Sundsvallsbon till att de varit i hans lägenhet men eftersom flickan kunde lämna en utförlig beskrivning om hur det såg ut i mannens bostad ansågs han inte trovärdig. Det är dock inte ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till sexbrott i lägenheten.
Skadeståndet ska ersätta flickan för kränkningen och för sveda och värk. Mannen ska hela tiden ha varit medveten om flickans låga ålder.

Mer läsning

Annons