Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för våldtäkt mot barn

En man i 20-årsåldern i Sundsvall döms för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande och ofredanden mot barn. Samtliga ska ha varit flickor under 15 år gamla.

Annons

Mannen döms till tre års fängelse för flera åtalspunkter: våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt ofredande, övergrepp i rättssak samt olovligt anskaffande av alkoholdrycker. Händelserna ska ha skett från slutet av 2013 och fram till årsskiftet 2014/2015.

Den 18 december förra året ska mannen, enligt domen, ha tvingat till sig oralt samlag med en flicka som han visste var under 15 år. Det ska ha hänt i ett trapphus i Bergsåker. Mannen ska betala skadestånd till flickan på 115 000 kronor.

Mannen döms också för sexuellt ofredande av barn efter att han haft samlag med en flicka som han visste var endast 13 år gammal vid tillfället.

Vid ett annat tillfälle har mannen kommit fram till en ung kvinna utanför Navet i Sundsvall och plötsligt kysst henne på brösten. För det döms han för sexuellt ofredande. Efter händelsen hotade han kvinnan och hennes kamrater för att de polisanmält händelsen, för det döms han för övergrepp i rättssak.

Mer läsning

Annons