Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsestraff för dödsolycka

Två år och fyra månaders fängelse. Det blev straffet för den 35-årige Härnösandsbo som orsakade en 20-årig småbarnspappas död i en olycka i Bydalen i fjol.

Annons

Det var tidigt på lördagsmorgonen den 9 augusti i fjol som den våldsamma olyckan skedde. Tre personer, 20-åringen, den 35-årige föraren samt en 17-årig kvinna, alla från Härnösandsområdet, färdades i bilen mot Sundsvall. Stundtals kom hastigheten uppemot 200 km/h på E4:an och i Bydalen tappade 35-åringen kontrollen över fordonet. Bilen skar ner i diket, träffade en jordvall och kastades upp i luften 50 meter, över en långtradarvagn och ett stängsel och landade till sist på en container.

20-åringen, som precis blivit pappa, påträffades död utanför bilen. Kvinnan fick allvarliga skador, även föraren, 35-åringen, skadades. Det visade sig att han hade 1,58 promille alkohol i blodet vid olyckstillfället.

Själv hävdar 35-åringen att han saknar minnesbilder från händelsen, men enligt domen i Sundsvalls tingsrätt så styrker den tekniska utredningen att det var han som kört bilen. Mannen döms för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Han ska också betala skadestånd till den 17-åriga kvinnan på 10 000 kronor.

Mer läsning

Annons