Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig trafik i länet

Västernorrland är ett av de farligaste länen för den som vistas i trafiken. I morgon hedras minnet av trafikoffer över hela världen.

Annons
Motormännens riksförbund har tagit fram statistik över hur många som skadas i trafiken varje år. Och kommit fram till att Västernorrland är det näst farligaste länet för trafikanter. Här skadades eller dödades 369 personer per 100 000 invånare förra året, bara Kronobergs län är värre.
Förbättrade vägar tror Motormännen tär bästa sättet att få ner siffrorna. En kartläggning som ett försäkringsbolag nyligen gjort visar också att en tredjedel av alla olyckor kan relateras till dålig säkerhetsstandard på vägarna.
Sedan tre år tillbaka är tredje söndagen i november trafikoffrens dag och då är tanken att vi ska hedra och minnas alla dem som dött i trafikolyckor i hela världen. Och det är många att hedra, varje år skadas 50 miljoner människor i trafiken och 1,2 miljoner dödas. WHO bedömer att trafikolyckor kommer att vara den tredje största hälsoproblemet i världen år 2020 om ingen stor förändring sker.

Mer läsning

Annons