Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre besökare på Vårmässan i år

/
  • Julia Jonsson, 8 år och Anna Jonsson, 6 år, tyckte att klä ut sig var det roligaste på årets Vårmässa.
  • Modevisningen var ett populärt inslag.

Antalet besökare på Vårmässan i Sundsvall minskade i år jämfört med i fjol.
– Vi har gjort ett litet tapp i år på kanske 20 procent, säger Jeanette Nilsson, säljare Mässkonsult som driver Vårmässan.

Annons

I december stängdes Nordichallen med omedelbar verkan av säkerhetsskäl. Taket visade sig vara felkonstruerat och riskerade att rasa in. Vårmässan fick därmed flytta sin verksamhet in i Gärdehovs ungdomshall och sätta upp ett tält för att kunna ta emot besökare och mässutställare. Det har troligtvis påverkat besöksantalet, som brukar ligga på mellan 13-14 000 i antal.

– Vi har ju en betydligt mycket mindre lokal, Nordichallen är ju ofantligt stor. Men vi har lyckats sälja slut på mässplatser mer eller mindre, säger Jeanette Nilsson.

Vårmässan, som är den 29:e i ordningen, har ändå lockat en hel del folk med dragplåster som tv-kändisen Martin Timell och Helena Appelqvist från Sveriges Mästerkock 2013.

Trots de nya lokalerna så fanns det en hel del för besökarna att se och uppleva. Systrarna Anna och Julia Jonsson klädde ut sig och fotograferades i Stenstan Visitor Centers hörna. Med sig hem fick de ett fotografi med sig själv i gammaldags bakgrundsmiljö.

– Det är roligt att leka och stöka, säger Anna och storasyster Julia håller med.

– Att klä ut sig var det roligaste på Vårmässan, säger hon.

Modevisningen lockade också mycket publik.

– Trots att det är så kyligt ute så är det härligt med vårkläder, säger Jeanette Nilsson.

Mer läsning