Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre lappade bilar i Medelpad

Intäkterna för parkeringsböter minskar i både Sundsvalls och Timrå kommun. Under det första kvartalet i år har Sundsvall redovisat 34 procent lägre inkomster. För Timrå är siffrorna för samma period 81 procent.

Annons
Inkomsterna från parkeringsböter har minskat under årets tre första månaderna i Medelpad. Det visar statistik från Vägverket.
I Timrå kommun tror Ronnie Söderlund, förvaltningschef på kultur och teknik, att det är Timråborna som lärt sig att parkera bättre. Sedan menar han också att det är kommunens målsättning att få en bättre trafiksituation, inte att tjäna pengar.
Vi har fått en ny parkeringsvakt. Men det är samma rutiner och det är inga förändringar vad gäller parkeringarna, säger Ronnie Söderlund.
På Sundsvalls kommun vet man inte vad som är anledningen till nedgången. Där har man samma personalstyrka och på företaget Parkera, Sundsvalls Kommuns Parkerings AB, har ingenting förändrats.
Vi har samma regler och förordningar. Det jag kan säga är att vi skriver mycket böter på handikapplatser, säger Leif Nordin förvaltningschef på Parkera.

Fakta parkeringsböter första kvartalet
År KommunSumma
2005Timrå7 497 kronor
2004Timrå38 851 kronor
2005Sundsvall444 361 kronor
2004Sundsvall676 111 kronor
Källa: Vägverket

Mer läsning

Annons