Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre ungdomar på årets fest

/
  • Tjurridning och
  • Discot tar över från livebanden när kvällen närmar sig.
  • Pingisturnering, eller bara umgänge med polarna.

Festivaler och sportarrangemang, det fanns mycket att roa sig med i Sundsvall under lördagskvällen. Vilket inte minst märktes på ungdomsfesten på Himlabadet.
– Det blir lite mindre i år, eftersom det är mycket annat som händer samtidigt. Men jag tror på i alla fall 900 besökare under hela kvällen, säger Lars-Ove Johansson, chef för ungdomsavdelningen.

Annons

Under en kväll tas Himlabadet helt över av ungefär tusen ungdomar, när badparken förvandlas till kommunens största fritidsgård.

– Vi vill göra något vid skolstart, det är ofta vid den här tiden på året som fel saker kan hända bland ungdomar. Men säkerhetsaspekten är egentligen bara en bieffekt av att vi vill göra roliga saker för ungdomar, säger Lars-Ove Johansson.

Trots den oturliga krocken med andra arrangemang är Lars-Ove Johansson positiv.

– Det blir ett bra komplement för ungdomarna. Alla kanske inte har råd att gå på festivaler, och det här är ju helt gratis, säger han.

Hans favoritgrej med ungdomsfesten på Himlabadet är relaxbadet.

– Jag tycker att det är väldigt roligt med relaxbadet, och den är det ett himla tryck på. Det här är enda kvällen som ungdomar får lov att komma in där, eftersom det är åldersbegränsning annars, säger Lars-Ove Johansson.

Utöver relaxbadet är äventyrsbadet och utebadet öppet, med det bjuds också på livemusik, disko, tjurridning och annat.

– Men jag tror många tycker det roligaste är att träffa kompisar, när det är så många ungdomar på ett ställe. Särskilt när man kommer från olika platser i kommunen, säger han.

Ungefär 150 000 kronor kostar ungdomsfesten, tror Lars-Ove Johansson.

– Det som kostar pengar är egentligen att hyra tält, discoutrustning och lite sådant. De som jobbar kommer från fritidsgårdarna, och Himlabadet tillhör samma förvaltning som oss, säger han.

Ett av de större problemen i år handlar mer om föräldrarnas tid än logistiken, enligt Lars-Ove Johansson.

– Det kan ställa till det när det är så mycket som händer på en kväll, när föräldrar kanske inte har tid att hämta och lämna. Men jag mötte ett gäng som fått skjuts från Stöde innan, säger han.

Mer läsning

Annons