Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetskontoret tar över ett riktigt skitgöra

Samma visa varje vår. När det vita snötäcket smälter undan kommer lämningarna från Sundsvallsbornas fyrbenta vänner upp i dagen. — Det är ett oskick att inte ta rätt på efter sina hundar, säger Jan Eriksson, avdelningschef på fastighetskontoret.

Annons
Från och med 1 juni får han högsta ansvaret för att tömningen av Sundsvalls totalt 259 stycken hundlatriner sköts på ett ordentligt sätt.
Jobbet var tidigare utlagt på entreprenad, men genom att fastighetskontoret tog över ansvaret för väghållningen inom kommunen hamnade även latrintömningen, bildligt talat, på Jan Erikssons bord.
Att inte förlänga entreprenadavtalet är en del av de förändringar vi gör för att få balans i budgeten. Vi sköter redan renhållningen av torgytor och annat, så det här läggs in i den verksamheten, säger han.
Om hundägare, som låter sina hundar göra i från sig och sedan lämnar resterna, har Jan Eriksson åsikten klar.
Jag är själv hundägare och vet att det här också drabbar mig. Folk tittar snett på oss hundägare och blir förbannade på våra hundar.
Särskilt många klagomål om sådana lämningar har han personligen inte tagit emot ännu så länge. Men att det är hans personal som får sköta jobbet när hundägarna skiter i sitt är han klar över.
Det är svårt att ha något bötessystem eller annat för det här, det blir ju ordningsfrågor i sådana fall och det är ju polisens sak, säger Jan Eriksson.
Så länge hoppas han på att hans personal och snösmältningen gör sitt. I slutet av maj åker fastighetskontorets sopmaskiner ut för att ta rätt på de sista resterna.

Mer läsning

Annons