Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem anmärkningar mot sporthallen i Kvissleby

/

Skyddsduschar och lyftanordningar måste monteras men även informationen måste bli lättare att förstå. Som det är nu står varningstexten på norska och det går inte enligt Arbetsmiljöverket. Språket ska vara lättläst, överskådligt och tydligt, skriver verket i sin rapport.

Annons
Sporthallen i Kvissleby har genomgått en inspektion och den resulterade i att hallen fick fem anmärkningar. Något som Pär Eriksson, riskhanterare och arbetsledare, tycker är ganska bra. Bland annat måste man åtgärda platserna där de batteridrivna skurmaskinerna förvaras och laddas.
Vi hade på känn att det skulle behöva åtgärdas, säger Pär Eriksson.
Ett av problemen är att det saknas ögonduschar i rummen där maskinerna laddas, och det måste finnas. Därför har man kontaktat fastighetskontoret som varit på plats och kontrollerat vad som ska göras.
Förmodligen startar de med monteringen nästa vecka, säger skyddsombudet Arne Persson.
En annan sak som Arbetsmiljöverket slog ner på i sin inspektion var att personalen tvingas göra tunga lyft. Det är dunkar som innehåller en slags reningsvätska som de anställda måste lyfta. Dunkarna väger runt 30 kilo och innebär därför en skaderisk. För att undvika dessa lyft ska man nu montera upp en tippanordning på väggen. Den ska sitta i arbetshöjd och kommer, enligt Pär Eriksson, att underlätta hanteringen. Lyftanordningen är redan inköpt och kommer att monteras upp snarast möjligt.
Det innebär att det bara blir ett lyft i stället för flera, säger han.
Arbetsmiljöverket kom även i sin inspektion fram till att den pärm som innehåller information om de farliga produkter som används i sporthallen inte är tillräckligt lättöverskådlig. De menar att personalen lätt ska kunna ta del av vad som ska hanteras. Som det är nu så ligger pappren inte i ordning och är därför svåra att få överblick i. Pär Eriksson är införstådd i det problemet också men han tror att det är på god väg att lösas.
Vi ska göra dem lättåtkomligare, säger han.
När det gäller informationen på dunkarna med desinficeringmedel som i nuläget är på norska kommer det att ordnas på ett tämligen enkelt sätt.
Det får leverantören åtgärda, säger han.
Sporthallen har fram till och med den 17 juni på sig att åtgärda eller förklara hur bristerna ska åtgärdas. Men arbetet med justeringarna verkar vara i full gång redan nu.
Det finns ingen anledning att vänta med det här, säger Pär Eriksson.

Mer läsning

Annons