Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem frågor till Johnny Skalin

/

... Hallå där Johnny Skalin (SD), förstanamn till kommunfullmäktige i Sundsvall.

Annons

Sundsvall har över 4 000 öppet arbetslösa. Hur ska de få jobb?

– Vi vill bland annat avskaffa löneavgiften för de nio först anställda, avskaffa löneansvaret för småföretagen och satsa på lärlingsanställningar så att fler får den nödvändiga arbetserfarenheten. Till det vill vi begränsa arbetskraftsinvandringen.

13 procent av niondeklassarna i Sverige är inte gymnasiebehöriga. Hur ska skolan bli bättre här?

– Vi vill få in fler vuxna i skolan, införa en nolltolerans mot lärarlösa lektioner, stoppa alla skolnedläggningar, stärka lärarstatusen samt sparka rektorer som inte agerar kraftfullt mot mobbning.

7 600 personer står i bostadskö i Sundsvall. Hur ska de få bostäder?

– Dels genom att rikta ägardirektiv till Mitthem att bygga mer, men vi vill också tillföra extra resurser till Mitthem för att fler bostäder ska byggas. Dessutom vill vi bygga minst ett extra äldreboende utanför stadens centrala delar, samarbeta med privata byggherrar och se över beståndet av studentlägenheter.

Om 16 år har Sundsvall 60 procent fler 80 plussare än i dag. Hur ska de kunna tas om hand?

– Genom att prioritera välfärden, minska utanförskapet samt satsa på utbildning, kompetenshöjning, utveckling och forskning. Sverige får inte tappa sin konkurrenskraft gentemot omvärlden. Dessutom måste invandringen anpassas till en nivå som samhället klarar av att hantera.

Hur mycket vill ni privatisera välfärden i Sundsvall?

– Vi går inte till val på att privatisera välfärden.

Mer läsning

Annons