Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem män dömda för sexköp

/

Fem män har dömts för sexköp i Sundsvall.
Fyra av dem har köpt prostituerade kvinnor på vandrarhemmet på Norra berget.
De misstänkta är i åldrarna mellan 30 och 60 år, och en av dem är en före detta elitidrottare.

Annons

I slutet av förra året slog polisen till mot sexhandeln på Norra berget. Personalen hade fattat misstankar om att det förekom prostitution på vandrarhemmet och kontaktat polisen.

Sex män misstänktes initialt för sexköp och en sjunde man för koppleri. Han var bekant med en av kvinnorna och anklagas för att ha ordnat fram kunder åt henne. Han anhölls först men släpptes sedan av tingsrätten. Innan hovrätten hann häkta honom hade han flytt stan och han är nu spårlöst försvunnen.

Polisen har sedan försökt spåra fler av männen som varit inblandade i sexhärvan. Den är mycket omfattande och handeln med kvinnor har pågått under lång tid, åtminstone sedan i somras. Ett tiotal män ytterligare har ringats in och misstänks för sexköp på Norra berget – och på andra platser i Sundsvall.

Nu har fem av männen erkänt sexköpen. De slipper åtal eftersom det inte räknas som ett grovt brott, och de får ett så kallat strafföreläggande, med böter.

Männen är i olika åldrar och med olika bakgrund. Några av dem är inte bosatta i Sundsvall, utan har rest hit från andra städer för att köpa sex. En av männen är idrottsman, med en elitkarriär inom sin sport bakom sig.

Mer läsning

Annons