Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest när Essviks förskola firade 20 år

/
  • Alexander Arborelius promenerar på med glad min under fredagens skattjakt på Essviks förskola.

På Essviks förskola hade man 20-årskalas under fredagen.
Både vuxna och barn var inbjudna till festligheterna som bland annat bestod av skattjakt för de små.

Annons
I ett strålande höstväder firade barn, personal och föräldrar förskolans födelsedag. Det bjöds på flera aktiviteter under dagen och barnens skattjakt var en del i 20-årskalaset som firades där.
Royne Östlund och Hans Lind arbetar som pedagoger på förskolan och de hade arrangerat den, för barnen, så spännande jakten. Det märktes också för det var tysta barn som stod i en ring och lyssnade när Royne och Hans berättade att bilen som kör ut godis till affären hade tappat en låda full med godsaker någonstans i närheten.
Vi satt och spånade om vad vi skulle göra för speciellt den här dagen och då blev det en fantasiberättelse, säger Royne Östlund.
Under skattjakten träffade även barnen på en snäll björn i skogen som bjöd på pepparkakor. När sökandet pågått en bra stund och barnen tagit sig fram över olika hinder i skogen så fann de äntligen lådan med godis. Och glädjen var stor då alla fick vara med och dela på innehållet.
Det är inte alltid som Essviks förskola hållit till i de lokaler som man gör nu. För tjugo år sedan startades en förskolegrupp i en lägenhet på Krokusvägen i Essvik. Redan efter något år så utökade man verksamheten med en kokerska och under babyboomen som, enligt pedagog Agnetha Alin, nådde sin kulmen 1989 var det en väldig kö till Essviks förskola.
Lägenheten visade sig ganska snart vara för liten och det bestämdes att en ny förskola skulle byggas. Och nästan åtta år efter starten så flyttade man in i de nuvarande lokalerna. De stod klara 1993 och med dem är både personal, barn och föräldrar mycket nöjda.
Vi tycker att det är mysigt här och så ligger förskolan så väldigt fint till, säger Agnetha Alin.
Under dagen var det även öppet hus och såväl gamla och nya barn var inbjudna. Det böjds på både underhållning, bildspel och fika under eftermiddagen då Essviks förskola firade 20 år.

Mer läsning

Annons