Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest trots översvämning

Trots vattenskada och lokalbrist blev det fest på Sättna förskola i Kovland. En riktig terminsavslutning för barn, personal och föräldrar. På scenen fanns barnen utklädda till Lucky Luke, katter och små möss. Sen blev det picnic med medhavd fikakorg i gröngräset utanför förskolan.

Annons
Vi måste göra allt lite enkelt just nu, säger Britt-Marie Jönsson chef för Sättna och Kovlands förskolor.
När personalen kom till Sättna förskola tidigt på morgonen den 16 maj var det vatten på alla golven. En vattenledning till en ågnungn hade lossnat. En hel avdelning för 21 barn måste utrymmas.
Hela barngruppen fick flytta in på den närbelägna Kovlands förskola istället som nästan fördubblade antalet inskrivna barn. Omflyttningen gick bra eftersom Kovlands förskola nyligen byggts om från två till tre avdelningar.

Inte smärtfritt
Det var inte smärtfritt. Men det går för en kortare när det är sommar och vi är mest ute. I mitten av augusti har vi blivit lovade att få flytta tillbaka till Sättna förskola.
Britt-Marie Jönsson berömmer föräldrarna som ställt upp på alla sätt. Och personalen som fått vänja sig vid trångboddheten. Särskilt kokerskan på Sättna förskola, Anna-Karin Ivanssen Lindqvist, som i utrymde det vattenskadade köket till ett litet personautrymme för att laga maten till de kvarvarande 16 barnen. Till exempel \"skafferiet\" står nu under ett bord.
Men fest blev det i alla fall, trots enklare förhållanden och tillfälliga lösningar. Två av personalen satte ihop en föreställning som kretsade runt seriefiguren Lucky Luke. Med många barnvisor som alla barnen ochh de vuxna kunde sjunga med i.

Mer läsning

Annons