Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick sämre syn av operation – anmäler sjukhuset

En man har anmält Sundsvalls sjukhus efter en ögonoperation.
I stället för att få hjälp med sina synbesvär menar mannen att han blev handikappad.

Annons

Den 28-årige mannen, som är hemmahörande i ett annat län, hade tidigare haft läsglasögon men fått mer och mer ont i huvudet. En kontroll hos optiker visade att han skelade kraftigt på ena ögat och en operation rekommenderades.

Inför ingreppet kunde läkaren inte ge något definitivt besked om bara ett öga, eller båda, skulle opereras. En kvart innan operationen skulle utföras fick patienten veta att båda ögonen skulle opereras.

När mannen vaknade upp såg han ingenting och fick känna sig fram på väggarna för att ta sig ut till sjukhusentrén. Han fick inget besked om hur operationen hade gått och det dröjde 4-5 veckor innan han lyckades få tag på en läkare. Men inte heller vid ett nytt besök fick han svar på hur operationen hade fortlöpt eftersom det saknades journalanteckningar.

Nu har han anmält ögonkliniken på Sundsvalls sjukhus till Inspektionen för vård och omsorg. Mannen uppger att hans syn är helt förändrad efter operationen och att han har svårt att utföra sitt jobb. Han har huvudvärk och ett konstant dubbelseende om han inte håller huvudet bakåtlutat. Synproblemen påverkar hela hans liv och att han menar att det har blivit ett stort handikapp för honom.

Mer läsning

Annons