Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiji i mattes famn igen

/

Lyckan var fullständig när Helena Tia hittade sin Fiji i går. I över två månader har katthannen varit borta och all Helenas lediga tid har gått åt till att söka efter honom. Nu är de äntligen återförenade.

Annons
Fiji föddes hemma hos Helena Tia för tre år sedan. Men i samband med en flytt bodde han tillfälligt på annan plats och det var därifrån han försvann. Sedan dess har Helena sökt honom.
Jag har vandrat runt alla stadsdelar, satt upp lappar på affärer, mackar, förskolor, skolor, trappuppgångar och lagt i brevlådor.
Dessutom har hon varit ute ett par timmar före arbetet och efter arbetet fram till midnatt efter för att söka. I fyra helger har hon annonserat varav de två sista med bild på katten. Och så till sist kom upplösningen.
Först fick jag sms om att en randig katt synts till uppe i Sidsjön från en som sett annonsen. Då var klockan tio på kvällen men jag åkte upp i alla fall.
Sökandet blev dock resultatlöst. Men när hon kom hem ringde en man som också sett annonsen och beskrev halsbandet som en randig katt haft på sig i Sidsjön. Då blev hon säker, det måste vara Fiji.
Så i måndags morse rustade sig Helena Tia med sovsäck, liggunderlag, regnkläder plus doftande mat som korv, tonfisk och torrfoder och gav sig upp för att söka.
Jag sa på jobbet att jag inte kommer tillbaka förrän jag hittat Fiji.
Men det tog bara några minuter och två små lockrop så kom rymlingen fram från gömstället under skidstugan.
Han har fått ett fem centimeter långt sår av halsbandet. Han hade trätt igenom benet och inte fått ut det så halsbandet har legat och skavt.
Annars är han vid full vigör. Vällustigt sträcker han ut sig på köksbordet i all sin randiga tjusighet och njuter av mattes närvaro. Fiji är ytterst lugn och hemtam i den för honom helt nya miljön. Men nu kommer det att dröja ett tag innan han får ge sig ut på nya strövtåg.
Och jag är så tacksam mot alla människor som hjälpt till och varit engagerade. Det finns så otroligt många kattälskare som ringt och peppat mig när det varit som värst, säger Helena Tia.

Mer läsning

Annons