Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film i Västernorrland visar årets lokala filmer

/
  • Karin Anderson är marknadsförare på Film i Västernorrland.

Hallå där, Karin Andersson, marknadsförare på Film i Västernorrland som i kväll har filmlördag med filmvisning för allmänheten.

Annons

Vad kommer besökarna att få se i kväll?

De kommer att få se sex kortfilmer med olika teman. Bland annat blir det en norrländsk westernfilm, en film om tjejer som hoppar backhoppning och en film om en man som ger syriska flyktingar en pimpelkurs. Alla sex kortfilmerna blir tillsammans bara lite längre än en normal långfilm.

Varför håller ni visning för allmänheten?

Det är något vi gör årligen. Vi visar filmer från lokala filmskapare i länet som spelats in under året. Dels för att uppmärksamma de lokala filmskaparna, men också för att visa just kortfilmer. Kortfilmer som format har svårt att nå ut till en bredare publik.

Vad är det för filmskapare som är med?

Det är allt från filmer gjorda i utbildningssyfte till prisade filmer. En av filmerna, Close, är en konstfilm som vunnit pris i Los Angeles. Filmen om de syriska pimplarna kommer också att visas i SVT på måndag.

Hur kan ni hjälpa lokala filmskapare?

Vi har varit med och medproducerat många kortfilmer genom åren, nu håller vi också på att försöka sätta upp en filmfond i länet för att stimulera mer långfilmsinspelning här.

Hur finansieras det?

Vi håller på att jobba på det nu. Vi kontaktar politiker och tjänstemän och berättar om fonden och hoppas på bra respons.

Mer läsning

Annons