Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finsk bataljon invaderade Sundsvall

Vid lunchtid under onsdagen blev Sundsvall invaderat av en hel bataljon finska krigare. Men de passerade ganska snabbt sedan blev det åter fred och fridfullt på vår stads gator.

Annons
Under onsdagen passerade en finsk militärbataljon med 73 fordon Sundsvall. Det är den stora multinationella övningen Battle Griffin 05 i Norge, som håller på att avslutas. Både Sverige och Finland, som står utanför Nato, har varit med som två inbjudna "Partnerskap för fred-länder".
Det innebär att det den senaste tiden varit en del militärtransporter i Sverige. I går gick en transport från Östersund via Sundsvall och sedan vidare söderut till Uppsala. I dag kommer bataljonen att transporteras hem till Finland med färja från Kappelskär.
Sverige hade cirka 700 deltagare med i övningen i Norge och personal ur ett svenskt transportförband bistod vid förflyttningarna med både transportledning och trafikreglering. Så den finska bataljonen åkte genom regionen med hjälp av svensk militär ledning och passagen genom Sundsvall gick enligt planerna.
Några problem med transporten har det inte varit, säger kapten Per Nyström, som är chef för den nationella transport- och koordinationsenheten.

Mer läsning

Annons