Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firade med kaffe och Big Band

Kön var lång vid kaffedisken. Röda Korsets Njurundaavdelning firade Sveriges nationaldag med att bjuda på kaffe och specialgjorda gobitar i Svenska flaggans tecken.

Annons
De flaggprydda bakelserna hade Anna-Lisa Mattssons design.
Tyvärr fanns det inga jordgubbar att få tag på. Men det fick duga med vindruvor i stället. Fast lika sommrigt blebv det inte, säger hon.
Röda Korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete.
Vårt mål är att lindra och förhindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår, säger Margot Norman från Röda Korsets Njurundaavdelning.
Röda Korset finns i nästan hela världen, med 181 föreningar i lika många länder. I muslimska länder finns Röda Halvmånen, båda är delar av samma organisation.

Unik lokalavdelning
Röda Korset arbetar bland annat i länder som drabbats av krig eller konflikt, men tar aldrig ställning för någon av de inblandade parterna. Däremot tar man alltid och oreserverat ställning för den enskilda människan som drabbas av konflikter. Röda Korset är politiskt och religiöst obundet.
Vår lokalavdelning är unik i landet, alla har butiken först i lokalen. Men vi har möteslokalen strax innanför entrén och längst in i lokalen ligger vår butik, säger Margot Norman.
Hela den samlade rödakorsrörelsen arbetar efter gemensamma grundprinciper: humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet.
För att vara effektiva och kunna hjälpa fler behöver vi allmänhetens stöd. Vi behöver stöd i form av ekonomiska bidrag, av medlemmar och av frivilliga medarbetare, säger Margot Norman.

Mer läsning

Annons