Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flavors satsar och fördubblar antalet platser

/

Efter en sommar med glassförsäljningsrekord väntar en höst med byggnationer för Flavors café i Njurundabommen.
Nyinvigning blir det i oktober – lagom till tvåårsfirandet.
– Vi kommer att fördubbla antalet sittplatser, säger Danny Fortier, delägare.

Annons

Sommaren bjöd på riktigt glassväder för Flavors café. När stranden inte lockade med sol och bad tycks glassbaren ha lockat desto mer, berättar Danny Fortier.

– Under juni, juli blev det tvåhundra till tvåhundrafemtio liter glass om dagen för oss. Jag tror vi sålde för tvåhundratusen i juli, så det var en fantastisk glassommar, säger han.

Det var i oktober 2013 som Danny Fortier och kollegan Kristoffer Bergström slog upp dörrarna till Flavors café. I somras fick de tillstånd att servera öl och vin och nu fortsätter utvecklingen av restaurangen. Själv sticker inte Danny Fortier under stol med att nya E4 har haft stor betydelse. Han berättar att många kunder åker från stan. Vägen överlag tycks överlag ha påverkat det lokala näringslivet positivt, resonerar han och nämnerden nya vägkrogen i Myre, Pink Ladies, som ett annat gott exempel. Restiden på nya vägen tycks ha betydelse.

– Det känns som att det var rätt timing att öppna restaurang i Njurundabommen och det verkar finnas många planer på att bygga ut även hos andra företag, säger Danny Fortier.

När det gäller den egna satsningen berättar han att de startar under den kommande veckan. Dagens 22 sittplatser ska bli 20 till genom en utbyggnad som även kommer att göra entrén större. Stilen på restaurangen kommer att bli den samma. Allt som allt rör det sig om en investering på cirka en halv miljon kronor. Förhoppningen är att öppettiderna inte ska påverkas under byggtiden, beräöttar Danny Fortier, som meddelar att det blir nyinvigning i mitten av oktober. Då får även menyn en ny touche.

– Jag kan tänka mig att någon vecka innan dess så kommer menyn att vara klar. Vi fortsätter med klassikerna, men kommer också att leka lite med den, säger han.

Mer läsning

Annons