Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler anklagelser mot inblandad i krucifixstölden

I tisdags häktades en Timråbo misstänkt för att ha förvarat krucifixet som stals från Skeppshamn. Nu framkommer det att han under signaturen \"Dammråttan\" också blåst personer som köpt varor av honom på en auktionssajt.

Annons
Thomas Aspenberg i Karlstad fattade misstankar när han på st.nu såg att en loppishandlare från Timrå var inblandad i härvan. För under hösten har Thomas Aspenberg deltagit i auktioner på Tradera. I september köpte han en gammal klocka, hockeyspelsgubbar och corgi toys-bilar av \"Dammråttan\" som mannen kallat sig på sajten.
Trots att betalningen gjordes kom det aldrig några saker. När Thomas Aspenberg undersökte saken visade det sig att det haglade in kritik på Tradera mot Dammråttan. Eftersom han fått namn, telefon och kontonummer i samband med köpet så började han spåra försäljaren.
Jag har ringt fyra olika nummer som bara har hänvisat till varandra. Det har inte gått att få kontakt.
Efter närmare undersökningar har Thomas Aspenberg kunnat fastställa att Dammråttan är samma person som i veckan häktades för sin inblandning i krucifixstölden. Nu ska han upprätta ett upprop på Tradera för att göra en gemensam sak mot mannen tillsammans med andra som blivit lurade.
Det tråkiga är att Tradera varit väldigt nonchalant trots att det kommit in så mycket kritik. Det rör sig om 15 till 20 personer som blivit lurade och ändå fick de fortsätta att auktionera ut varor. Men nu är de borta.
För Thomas Aspenberg rör det sig inte om någon större summa men tillsammans med övriga som blivit lurade blir det ändå några tusenlappar som \"Dammråttan\" lagt beslag på utan att ge något i gengäld.

Mer läsning

Annons