Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler misstänkta i ecstasyhärva

Ytterligare tre personer häktades i går misstänkta för narkotikabrott. Tillsammans har de tre männen hanterat flera hundra tabletter varav vissa gått till försäljning.

Annons
I nuläget kan jag inte lämna ut så mycket uppgifter eftersom det är fler inblandade som ska höras, säger kammaråklagare Göran Kvist.
En 24-årig man som bor strax väster om Sundsvall häktades i går misstänkt för narkotika- och dopningsbrott. Uppgifter från hörda personer ledde åklagaren fram till gripandet och vid häktningsförhandlingen presenterades information som övertygade tingsrätten att låsa in 24-åringen.
Det står klart att uppgifter från en hörd flicka gjorde polisen intresserad av de andra två männen, 21 respektive 25 år gamla. Båda kommer från en stad norr om Sundsvall. En av dem tros ha hanterat och sålt ecstasy. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott och åklagaren anser sig kunna bevisa att han handhaft 200 tablettersjälv förnekar han alla anklagelser. Den tredje mannen häktades på morgonen och några timmar senare erkände han brott. I hans fall rör det sig i första hand om innehav av 100 tabletter. Brottet bedöms inte som grovt eftersom gränsen går vid 150.
Åklagaren har tidigare flaggat för att ecstasyhärvan kommer att växa och gårdagens häktningsskörd lär inte bli sommarens sista. Att döma av vad som hittills framkommit är det en 21-åring från Malmö som via internet försett flera städer i landet med droger. Flera Sundsvallsbor tros ha handlat av mannen och det var ett tillslag av Sundsvallspolisen som initierade den omfattande brottsutredningen.

Mer läsning

Annons