Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler områden kan få fiber

/

Efter ett bra 2014 satsar nu fiberbolaget ServaNet på att öka utbyggnaden av sitt fiberbredband och förhoppningsvis kunna ansluta över 1 000 nya kunder 2015.
– Ju större vi blir, desto billigare blir det för kunden, säger vd Göran Sörell.

Annons

Med nära 1 000 nya villor och ett flertal företag anslutna till bredbandsnätet kan fiberföretaget ServaNet se tillbaka på 2014 som ett bra år.

– Nya anslutningar till privatpersoner och företag har ökat i den takt vi planerade för. Särskilt bra har försäljningen gått gällande förtätningar av fiberbredband till villor i områden där vi sedan tidigare har fiber marken, säger affärschef Gunilla Lagergren i ett pressmeddelande.

Under 2015 satsar företaget på att fiberansluta ytterligare runt 1 000 villor och flera företag. Man hoppas även att det ska finnas intresse för en eventuell fiberutbyggnad på Bobergsvägen i Ånge, i orterna Fagervik och Nyvivsta i Timrå, Uslandsområdet på Alnö, samt i Hemmanet utanför Sundsvall.

2014 blev även ServaNet Sveriges till ytan största stadsnät då de tre jämtländska kommunerna Ragunda, Berg och Strömsund blev nya delägare i bolaget.

– Det här betyder väldigt mycket för oss, men också för våra kunder. Med ett större kundunderlag kan vi sprida ut våra fasta kostnader, vilket innebär att det blir billigare för den enskilde kunden, berättar Göran Sörell, vd på ServaNet.

Mer läsning

Annons