Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera restauranger i Sundsvall fick oanmält besök av myndigheterna

/

På fredagen gjordes oanmälda inspektioner på 17 lunchrestauranger i Sundsvall.

Annons

Tillsynen gjordes mitt under lunchrusningen.

– Representanter från polisen, Skatteverket, räddningstjänsten och miljöinspektionen deltog, säger Annica Odelind, vid Sundsvallspolisen.

Enligt henne handlade det om helt vanlig tillsyn.

– Det här är något vi gör fyra-fem gånger per år, och den här gången var det lunchrestaurangernas tur. Det handlade inte om att vi fått tips om några oegentligheter eller så.

Restaurang Bryners var en av krogarna som inspekterades.

– Jag är helt för inspektioner, men vi är en liten restaurang och när det plötsligt kommer in sex-sju personer som direkt springer fram till personalen och kräver legitimation samtidigt som de är i full färd med att servera gästerna blir det en otrevlig stämning, menar Helene Bryner, som driver restaurangen tillsammans med sin man.

Hon och hennes man har ingenting att dölja.

– Men mitt under serveringen har man inte tid att ställa sig och svara på några frågor. Då gäller det att få ut maten så fort som möjligt. Vi lever faktiskt på våra luncher, säger Helene Bryner.

Annica Odelind har förståelse för krogägarnas känslor.

– Det är klart att det är jobbigt när vi kommer mitt i rusningen, men om man ska göra tillsyn på lunchrestauranger måste de naturligtvis genomföras på lunchtid när verksamheten är i gång, säger hon.

Mer läsning

Annons