Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flydde landet efter anklagelser mot krögare

En krögare häktades i januari för våldtäkt, sedan en ung kvinna riktat anklagelser mot honom. Men polisen kunde beslå henne med flera lögner, och nu har misstankarna mot krögaren avskrivits helt.

Annons
Kammaråklagare Lisa Eriksson sade inledningsvis till ST att kvinnans berättelse var trovärdig, och att hon uppvisade ett typiskt offerberteende.
Men redan i samband med häktningsförhandlingen framförde vänner och kollegor till krögaren teorin att han var falskt anklagad, och hade lurats i en fälla av en prostituerad.
I den vevan fick polisen även kontakt med ägaren till den lägenhet som kvinnan disponerade i Granloholm. Han berättade att han hyrt ut lägenheten, och att den skulle användas för prostitution.
När polisen synade kvinnans uppgifter närmare visade det sig att de var direkt felaktiga på flera viktiga punkter, och krögaren släpptes ur häktet.
Den 16 mars lade Lisa Eriksson ner förundersökningen mot krögaren. Hon anser att det inte finns något som talar för att han begått brott, och att en fortsatt utredning knappast lär förändra bevisläget.
Den unga kvinnan försvann kort efter de första förhören. Hon har bott i Gävle, men kommer ursprungligen från Ryssland. Lisa Eriksson skriver att hon troligen har lämnat landet.

Mer läsning

Annons