Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flydde landet efter anklagelser mot krögare

Misstankarna mot den våldtäktsanklagade Sundsvallskrögaren är nu definitivt avskrivna.
Kvinnan som pekade ut honom tros ha lämnat landet, men ingen har undersökt om det hela rörde sig om en komplott mot krögaren.

Annons
Kammaråklagare Lisa Eriksson sade inledningsvis till ST att kvinnans berättelse var trovärdig, och att hon uppvisade ett typiskt offerbeteende.
Men redan i samband med häktningsförhandlingen framförde vänner och kollegor till den 26-årige krögaren teorin att han var falskt anklagad, och hade lurats i en fälla av en prostituerad. Att det hela iscensatts av någon som ville utöva påtryckningar eller misskreditera krögaren.
I den vevan fick polisen även kontakt med ägaren till den lägenhet som kvinnan disponerade i Granloholm. Han berättade att han hyrt ut lägenheten till en person han inte ville namnge, och att den skulle användas för prostitution.
När polisen synade kvinnans uppgifter närmare visade det sig att de var felaktiga på flera viktiga punkter, och krögaren släpptes ur häktet.
Den 16 mars lade Lisa Eriksson definitivt ner förundersökningen mot krögaren. Hon anser att det inte finns något som talar för att han begått brott, och att en fortsatt utredning knappast lär förändra bevisläget.
Den unga kvinnan försvann kort efter de första förhören. Hon har bott i Gävle, men kommer ursprungligen från Ryssland. Lisa Eriksson skriver att hon troligen har lämnat landet. Det sista livstecknet från henne är ett telefonsamtal ringt från Arlanda.
ST erfar att frågan om en eventuell komplott mot krögaren aldrig blivit riktigt utredd, och att åklagaren aldrig givit direktiv om att så skulle ske.

Faksimil ST 19/1 "Krögare misstänks för våldtäkt"

Mer läsning

Annons