Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygbussen kommer tillbaka

/
  • Den som litat på de här skyltarna har fått vänta förgäves de senaste månaderna. Flygbussarna har inte gått - ingen har velat betala. Men nu ser det ut som om frågan får sin lösning och snart går bussarna igen.

Den 1 oktober kan flygbussarna rulla igen från Sundsvall till Midlanda. Det står klart efter utvecklingsutskottets möte igår.
– Kommunstyrelsen måste godkänna det här, men jag ser inte någon anledning att de ska säga nej, säger chefen för kollektivtrafiksenheten, Christer Tarberg.

Annons
I somras lades flygbusstrafiken till Midlanda ner, till mångas förtret. Resenärer har stått på Midlanda konstiga tider utan att ta sig till Sundsvall, och utan att ha fått information. Enda möjligheten har varit taxi, och om man inte förbeställt kostar den nästan lika mycket som flygbiljetten.
Men nu ser det ut som om frågan fått sin lösning.
Christer Tarberg som är chef för kollektivtrafiksenheten i kommunen var glad och lättad efter gårdagens utvecklingsutskott som var överens om att per omgående uppdra åt Länstrafiken att göra en upphandling.
Vi hoppas kunna inleda arbetet snarast, säger han.
Han tillägger att man i samtal med flygbolagen även försökt få till stånd en synkning av tidtabellerna så att passagerarna reser på samma tider trots att antalet flighter ökat.
Arbetet ska nu ske fortast möjligt, och om inte kommunstyrelsen bestämmer sig för att krångla till det kan bussarna rulla igen hela årets sista kvartal.

Mer läsning

Annons