Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ älgjakten från fem kameror och en hund

/
  • Älghunden Ture sänder direkt med sin västkamera från skogarna i Stockvik söder om Sundsvall.

På måndag drar årets älgjakt i gång. I år kan du följa jakten från skottsäkert avstånd – framför din dator.
Med start klockan 06.00 sänder ST.nu direkt från Stockvik – och från jakthunden Ture.

Annons

Älgjakten är årets höjdpunkt för många jägare, och att gå ut på pass den första dagen är speciellt. Nu kan du följa med jägarna ut i skogen i Mittmedias livesändning som sänds på ST.nu fram till lunch. Vi finns på plats i Stockvik utanför Sundsvall där vi följer Njurundas jaktvårdsförening.

Där finns också jakthunden Ture, 4,5 år. Årets jakt blir lite speciell för Ture. Han kommer nämligen att sända direkt – och låter dig hänga med honom i skogarna. Om tekniken fungerar, och han inte springer för långt från mobilmasten...

Sändningen från Tures kamera kommer att vara en av sex kameror i en sändning från flera orter. I den sändningen kommer vi också att få träffa jägare från Ångermanland, Jämtland, Hälsingland och Dalarna. I anslutning får det också att chatta med studion och ställa dina egna jaktfrågor till experten Anette Eklund.

Har du egna bilder eller filmer går det också att skicka in dessa via chatten.

– Vi testade att livesända från älgjakten i Hälsingland i fjol i liten skala och det var stort intresse trots att vi inte marknadsförde det alls. Nu vill vi utveckla det ytterligare, säger hälsingejournalisten Kristoffer Pettersson.

Mer läsning

Annons