Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartist kräver svar om nya sandningsregler

Vad händer om någon halkar och bryter benet på vägen utanför mitt hus? Det undrar folkpartiets Maria Lilja som nu vill att kommunfullmäktige reder ut frågetecknen kring de nya sandningsreglerna

Annons
De nya reglerna i Sundsvalls kommun har vållat många frågor och stor debatt.
Det nya är att fastighetsägaren själv ska ansvara för sandning i anslutning till den egna tomten, men informationen har varit knapphändig och svår att förstå fullt ut.
Därför vill folkpartiets Maria Lilja ta upp frågan i kommunfullmäktige.
Många är osäkra på vad som gäller. Var ska man sanda? Vilket ansvar har jag? Vad händer om någon halkar och bryter benet på vägen utanför mitt hus? Jag har träffat många som undrar över detta. Därför vill jag att detta redovisas i kommunfullmäktige, säger Maria Lilja i ett pressmeddelande.
Hon vill också att fullmäktige ger svar på om kommunen, och samhället som helhet, gör någon egentlig besparing i och med de nya reglerna.
Risken är att halkolyckorna ökar, och halkolyckor vet vi kostar mycket pengar för vården, säger hon.
Frågorna ställs i en interpellation till fastighetsnämndens ordförande Lars-Erik Nyberg (s), som ansvarar för sandningen i kommunen.
Maria Lilja undrar också om ordföranden tycker att reglerna och informationen till fastighetsägarna är tillräckligt tydlig för att de ska kunna förstå och leva upp till de nya bestämmelserna.

Mer läsning

Annons