Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fönster - inget bullerplank i Tunadal

En familj på Herrskapsvägen i Tunadal norr om Sundsvall vill ha omfattande skydd mot det växande trafikbullret från Johannedalsvägen.
Men miljökontoret anser att det räcker med nya fönster.

Annons
Bakgrunden är att den tunga trafiken på Johannedalsvägen väntas öka kraftigt de närmaste åren framförallt när avfallseldningen vid Korstaverket sätter igång i slutet av 2006. En beräkning säger att antalet tunga fordon på vägen blir 200 fler per dygn.
Detta får familjen Bergström att kräva ordentliga bullerskydd vid sitt hus på Herrskapsgatan, 30 meter från Johannedalsvägen. Familjen pekar på att andra närliggande gator kommer att få bullervall.
Men miljökontoret, som har mätt bullret utanför familjens hus, anser att det räcker med extra fönster. Principen att i första hand ta ner bullernivån inomhus när utomhusbullret är för högt gäller överallt i kommunen, enligt miljökontoret.
Miljönämnden tar ställning till saken i mitten av augusti.
Därefter är det fastighetsnämdnen som ska ansvara för bullerdämpning och framkomlighet i hela området, bland annat genom att bygga en rondell i korsningen Johannedalsvägen/Sjöfartsvägen.

Mer läsning

Annons