Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För Christine öppnades en ny väg

/

Christine Kristoffersson i Viskan sökte prövning av sin reella kompetens för att kunna gå datorkurser och börja en ny yrkesbana. På det viset är hon precis en av dem som universiteten vill nå med den nya metoden.

Annons
Hon är läkarsekreterare i grunden, men arbetade länge hos Kommunhälsan innan hon hoppade in i familjeföretaget en tid.
Under tiden hos Kommunhälsan blev hon intresserad av datorer och allt som gick att göra med dem. Hon sökte en prövning av sin reella kompetens för att kunna söka till en kurs i interaktiv www-hantering vid Mittuniversitetet.
Den grundläggande behörigheten hade hon sedan gymnasiet, men hon saknade betyg i den datorkompetens som kursen krävde.
Jag lämnade in alla mina kursintyg; jag har ju gått ett otal olika kurser inom Kommunhälsan, säger Christine Kristoffersson.
Hon blev godkänd och hoppade på kursen men fullföljde den inte. Innehållet var inte vad hon väntat sig, och dessutom saknade hon sammankomsterna, som brukar ingå i distanskurser men som inte fanns i den här den lästes enbart över nätet.
Senare gick hon en annan kurs i Umeå som passade henne bättre. Nu driver hon ett alldeles nyöppnat företag där hon dels \"hyr ut\" sig själv som administratör, dels producerar informationsmaterial som foldrar och visitkort.
Men hon är sugen på att försöka sig på ännu en kurs vid Mittuniversitetet.
Det är fantastiskt bra att man får göra den här prövningen. Den ger oss som jobbat i många år och gått olika utbildningar en chans att läsa vidare, säger hon.

Mer läsning

Annons