Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening ordnar julbal i Skönsberg

/
  • Sara Hjortsberg och Dragonkai anordnar en julbal den 27 december.
  • Bilden är från föreningen Dragonkais tidigare julbal i Skönsmon.

Hallå där Sara Hjortsberg från Dragonkai, som arrangerar en julbal i Folkets hus i Skönberg den 27 december.

Annons

Hur kom ni på idén med en julbal?

– Vi tycker att det är så mycket fokus på mat och dryck under jul, så själva umgänget hamnar i skymundan. Vi ville hitta något som fick alla att känna sig fina som de är och då tyckte vi att en bal skulle vara perfekt.

Är det första året ni anordnar eventet?

– Nej, vi körde förra året också, men då var det mer som en spontan grej som dök upp. Men då kom det ändå ungefär 100 personer, och vissa av dem hade kommit ända från Gävle för att vara med. Det var roligt. I år har vi däremot satsat mer på det och vill locka så många som möjligt till att vara med och ha kul.

Berätta mer om balen, vad händer?

– Vi anordnar den tillsammans med Fenixordern och det kommer vara musik, dans, café, och andra aktiviteter både inne och ute. Det drar i gång vid klockan 17 och håller på till efter midnatt. Det är självklart alkoholfritt, men eftersom vi har riktat in oss på åldersgruppen 12-25 år, så kommer vi också ha en mätare så att vi kan kolla vissa om vi är osäkra. Vi har sagt att klädkoden är finklätt och vad som menas med det är ju lite individuellt. Eftersom vi är en japaninspirerad kultur och Fenixordern har Harry Potter-tema, så är det okej att klä ut sig till en karaktär - men då ska det vara den karaktärens kläder när den går på bal.

Är den till för alla, eller för de som är med i Fenixordern och Dragonkai?

– Balen är självklart till för alla och vi vill att alla ska känna sig välkommen oavsett kultur eller religion.

Hur många tror ni kommer att delta?

– Det är väldigt oklart, det kan komma allt mellan 50 och 200. Vi har sett till att vi har en stor lokal till vårt förfogande, så det är bara roligt ju fler som kommer.

Mer läsning

Annons